Frans Duijts

Frans Duijts

Frans Duijts toerde al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf, toevallig in rolde. Op zijn dertiende begon hij met een drive-in show en later ging hij met artiesten mee als geluidsman. “Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes”, aldus Frans. Dat deed hij zo goed dat op een gegeven moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen tijdens een feest. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij.

Hoewel hij het geweldig vond de nummers van André Hazes te vertolken, was het een stiekeme droom het ooit met eigen repertoire te proberen. De omslag kwam toen Frans het nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag’ uitbracht.

Hoewel Frans een grote schare fans bereikte met zijn eerste album, wilde hij nog meer een eigen sound neerzetten. Dit gebeurde dan ook op zijn tweede, later met platina bekroonde, album dat de toepasselijke titel ‘Zo ben ik mezelf’ meekreeg.

De regionale en Nederlandstalige stations hadden de zanger al eerder omarmd, maar vanaf dat moment pikten ook de landelijke radio en tv zenders hem op. “Het levenslied is nou eenmaal een taal die iedereen begrijpt”, aldus Frans die zich inmiddels één van de populairste volkszangers van Nederland mag noemen. Niet veel later schreef Frans Duijts de eerste nummer 1 hitnotering op zijn naam met zijn single “Morgen is pas morgen".

Eind 2018 tekende Frans Duijts een managementcontract bij Studio One in Enschede. Aansluitend bracht Frans Duijts begin 2019 zijn nieuwe single “Met hart en ziel” uit.

Frans Duijts boeken