Gin Dutch

Gin Dutch

Get ready voor Gin Dutch! Op haar vijftiende begon Gin al met rappen in de hiphopformatie Boogie G Funk. Na dit avontuur besloot ze om solo verder te gaan. Samen met Mental Theo en Paul Elstak had Gin Dutch een grote hit te pakken met het nummer “Raving Beats". Haar ultieme droom is om op wereldtournee te gaan en veel hits te scoren, want: Gin Dutch is er klaar voor om zich te laten zien aan het grote publiek!  

In 2017 stond Gin live in de Ziggo Dome voor een duet met Tino Martin. De registratie van het nummer “Dat ik je zo zou missen" is te zien op Tino Martin’s You Tube kanaal. Haar single “Hoes Around" deed het waanzinnig op de online platforms en inmiddels is haar album “Wasted" een feit. In mei 2018 was de release van haar nieuwste single “Mercy".  

De vrouwelijke rapper uit Enschede deed mee aan TVOH #8 en zong tijdens haar blind auditie James Brown’s “I Got You" beter bekend als “I Feel Good". Met die eigentijdse versie wist ze een plek te bemachtigen in het team van Ali B. In de ‘battles’ nam ze het op tegen Valerie Timmermans en sloeg ze haar de ring uit met het nummer “Lady Marmalade". Ze redde het net niet naar de liveshows.

Dankzij haar spontane, energieke karakter en aanstekelijke enthousiasme heeft Gin een hoge gunfactor. Daarnaast heeft ze een heel afwisselend en goed inzetbaar repertoire, met deels eigen nummers (zie haar social media kanalen) en deels bekende club- en dansmuziek van artiesten als James Brown, 2Pac, Christina Aguilera, DJ Paul Elstak.

Gin Dutch boeken